Loslaten wat je niet kunt veranderen is een krachtige communicatie- en persoonlijke vaardigheids tool. Het heeft betrekking op het accepteren van dingen zoals ze zijn. We zullen er echter nooit in slagen alle aspecten van het leven naar onze wens te vormen. In plaats daarvan kunnen we leren ermee om te gaan door te accepteren wat we niet kunnen veranderen. 

Gevolgen

Als je niet leert om los te laten wat je niet kunt veranderen, kan je leven frustrerend worden. Je kan je vastklampen aan dingen die je niet kunt veranderen, waardoor je je beperkt in je vermogen om verder te gaan en veranderingen aan te brengen. Je blijft vasthouden aan wat je niet kunt veranderen, in plaats van naar de dingen te zoeken waar je wel controle over hebt.

Mindset

Een groeimindset vergt het loslaten van wat je niet kunt veranderen. Door los te laten wat je niet kunt veranderen krijgt je de vrijheid om te veranderen wat je wel kunt veranderen zonder je zorgen te maken of je genoeg doet om anderen te behagen. Dit betekent dat je meer zelfvertrouwen zelf zult ontwikkelen en dat je je waarschijnlijk sterker zult voelen in de toekomst.

Om te leren loslaten wat je niet kan veranderen is het belangrijk om te begrijpen wat ervoor nodig is om dit te bereiken. 

Acceptatie

Ten eerste moet je accepteren wat je niet kunt veranderen. Acceptatie is geen geven of opgeven. Het is de erkenning dat we vaak situaties tegenkomen die buiten onze macht liggen. We moeten accepteren dat de toekomst onvoorspelbaar is en dat het leven ononderbroken verandert.

Loslaten

Ten tweede moet je het loslaten. Door iets los te laten, betekent dat je geen energie verspilt aan het bestrijden van wat niet veranderd kan worden. Wanneer je iets loslaat, geeft je je vertrouwen toe dat er een bepaalde kracht is die de zaken zal regelen die buiten je invloedssfeer liggen.

Focus verleggen

Ten derde is het belangrijk om je focus te verleggen. In plaats van energie te besteden aan het onveranderlijke, kan het nuttig zijn om je energie te richten op wat je wél kunt veranderen. Door je focus op te richten op wat je wél kunt veranderen, kun je je richten op het realiseren van echte veranderingen in je leven.

Balans vinden

Ten slotte is het belangrijk om een balans te vinden tussen wat je wel en niet kunt veranderen. We zouden allemaal onrealistische verwachtingen moeten vermijden, omdat we redelijk moeten zijn met wat we kunnen veranderen en accepteren wat we niet kunnen veranderen.

Hoewel het accepteren van wat we niet kunnen veranderen moeilijk is, kan het leiden tot een dieper gevoel van geluk en tevredenheid. Door dit principe toe te passen in je leven, kun je je beter focussen op het veranderen van de dingen die je kunt veranderen, waardoor je meer controle krijgt over wat er met jou en je leven gebeurt.

Het resultaat is meer vrijheid, meer acceptatie van jezelf, een vermindering van stress en angst en verhoogde spirituele groei.

 

Meer weten over mindset? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.