Over ons

Sanne (1989)

Jouw coach, mentor en vraagbaak. Tijdens je trajecten zal je voornamelijk met mij van doen hebben.

Geschaafde knieën

Zo zie ik mezelf nog staan, gebogen over de geschaafde knieën van 1 van mijn 3 jongere zussen. Met ontsmettingsmiddel en pleisters in de aanslag. We woonden buiten op het platteland en waren altijd in de weer met hindernisbanen, stoepkrijten, schommelen en de vele dieren. Er viel dus elke dag wel wat te op te knappen aan knieën, handen en elle bogen. Daar is wel het verlangen geboren om mensen te helpen. Maar ja, welk kind zegt dat niet? En voornamelijk, hoe geef je daar later je invulling aan? Van verpleegster tot politieagent, ik heb het allemaal een keer geroepen en gewild. Tot je puber bent, je op school een keus moet maken en je kent het wel, je raakt in iets anders verzeilt.

Te dik

Net als heel veel mensen heb ik ook een worsteling gehad met mijn lichaamsgewicht. Ik vond mezelf altijd te dik. Ik was onzeker, zat niet lekker in mijn vel en was doorlopend triestig. Ik zie mezelf nog zitten met een vriendin op de bank. Chips, tosti’s, energiedrink en een pakje peuken binnen handbereik! Waar zou het toch aan gelegen hebben?… Uiteraard sprong ik van het ene wonder dieet naar een andere veelbelovend shake-ding. Niets had een blijvend resultaat, ik was altijd moe, lusteloos en kon vette vreetkicks krijgen. Niet goed voor je geestelijke- en lichamelijke gezondheid.

Grote mond?…

En eindelijk, na zo lange worsteling, begreep ik hoe het zat. Ik begreep hoe je fijn, gezond, makkelijk en zonder honger terug kan naar een gezond gewicht! Jubelend heb ik iedereen die het wilde horen verteld hoe makkelijk het eigenlijk is. Ik verslond elk onderwerp dat te maken had met gezondheid en voeding. En waar het hart van vol is, doet de mond overlopen. En zo rolde ik ineens in mijn eerste klus als voedingsdeskundige, en eigenlijk ervaringsdeskundige, bij een ‘back-in-shape’ traject van de sportschool. Zo spannend, zo leuk, zoveel van geleerd!

Obsessie, maar een goede!

Een hobby mag geld kosten toch? Ik rekende mijn eerste superdure, supersonische weegschaal af. En in het winkelmandje voegde ik maar meteen een omtrekmeter toe. Ik had namelijk weer iemand die geloofde in mijn verhaal en enthousiasme. Dan moest ik het natuurlijk ook goed doen. Dat beschouwde ik eigenlijk als de generale repetitie. Maar tot het eind van het traject heeft het niet eens geduurd. Ik stond namelijk met 4 weken, samen met mij man bij de KVK ons bedrijf in te schijven. LeefstijlVitaal!

Tadaa!

Zo heb ik mijn invulling gegeven om mensen te kunnen helpen. Ik kan met zekerheid jou helpen naar je ultieme doel. Bekijk ook de reviews op de website. Overtuig jezelf en meld je aan!

Dirk (1962)

Promotie en coach tijdens de wandelingen op woensdag en zaterdag.

Vooruitstrevende ouders

Min vader is van 1921 en als die man ook maar een lubje vet op zijn buik had at hij alleen droog brood, zonder beleg en zette hij een tandje bij in het sporten. Ook al hadden mijn ouders het financieel goed, er kwam echt niet elke dat vlees op tafel. Dat was volgens m’n pa niet gezond. Mijn jeugd stond in het tegen van sporten en gezond eten. Dat heb ik me niet altijd gerealiseerd. Maar ik heb het met de paplepel ingegoten gekregen.

Diensttijd

Ook al was gezond eten een dagelijks onderwerp in ons gezin, het valt niet mee om de juiste balans te vinden. Een periode dat me het meeste bijstaat is wel mijn diensttijd. De lichamelijke uitputting tijdens oefeningen waarbij we niets tot weinig te eten kregen eisten zoveel spieren en vet op. De periode na zo’n een oefening probeerden we op kracht te komen, spieren te herstellen en weer op gewicht te komen. Nou ik kan je zeggen, dat valt niet zo mee. Niet alleen omdat we daar sowieso te weinig tijd voor hadden, maar er was ook gewoon weinig informatie over. We deden maar wat.

Wake-up call

Het bourgondische leven, je hoort het mensen zo vaak zeggen. Het is eigenlijk een ander woord voor veel, vet en vitaminearm vreten en zuipen tot je nek raakt. Bekenden die dit lezen gaan nu lachen, wat och, bij tijd en wijle heb ik een bourgondisch leven geleid. Ondanks dat ik altijd super sportief ben geweest en halve marathons liep, kwam daar wel een abrupt een eind aan. Een ‘kleinigheidje’ aan de grootste slagader in mijn lichaam heeft me weer even met beiden benen op de grond gezet. Een gruwelijke nasleep van de operatie met onverklaarbare ontstekingen, preventieve cholesterol-, bloeddrukverlagers. Bètablokkers, plaspillen… Man, ik heb het allemaal gehad. En juist daar werd ik zo ziek van. Samen met mijn vrouw en onder begeleiding van de arts hebben we onze leefstijl en voeding aangepakt. En wat denk je. Ik ben al jaren van de medicatie af.

Oplichters

Ga maar eens kijken op internet over afvallen bijvoorbeeld. Je wordt van het ene ongelofelijke verhaal naar het andere gelokt. Dit dieet boven dat dieet, pilletje hier, shake daar. Je kan jezelf tegenwoordig inspuiten tegen hongergevoel geloof ik. Schandalig. Maar makkelijk is ook niet. Tja als je weet hoe het moet wel. En die zoektocht heb ik met mijn vrouw afgelegd. Dat hoef jij dus niet meer te doen.

Het leven

LeefstijlVitaal is opgericht. En met een hele goede reden. Want het is heel belangrijk om te bewegen en gezond te eten. Om een gezond gewicht te hebben en lekker in je vel te zitten. Maar het is ook belangrijk dat je in staat bent flink te werken en te sporten. Dat je een sociaal leven kan leiden met een biertje en een bitterbal. Dat je in de zomer een terrasje en een festivalletje kan pakken. Juist die balans doet leven! Dat is voor mij de ideale leefstijl, die balans is vitaliteit. Dus LeefstijlVitaal. Ons LeefstijlVitaal. Jouw LeefstijlVitaal.

Dit zijn wij

We kijken er naar uit om groter te worden!

Dirk

Sanne

Abonnementsaanbiedingen, speciale aanbiedingen en kortingen

Prijsopties worden maandelijks, halfjaarlijks en jaarlijks gefactureerd. U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen.